Oleje rzepakowe Fithia z dodatkiem olejów tłoczonych na zimno to wyjątkowo subtelna linia produktów do wzbogacania smaku przeróżnych potraw na zimno, a także do smażenia i pieczenia. Wysoka zawartość kwasów nienasyconych sprawia, że zaleca się stosowanie olejów Fithia jako składnika zdrowego stylu życia oraz zbilansowanej i zróżnicowanej diety.
Fithia występuje w trzech odmianach:
- olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia z LNIANYM tłoczonym na zimno,
- olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia z PESTEK DYNI tłocznym na zimno,
- olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia z OLIWĄ Z OLIWEK extra virgin.
Fithia zawiera wyłącznie naturalne składniki bez dodatku aromatów i konserwantów.
Oleje Fithia swoje wyjątkowe nuty smakowe zawdzięczają wyłącznie dodanym olejom, które dzięki metodzie tłoczenia na zimno zachowują maksimum swoich naturalnych właściwości.
Fithia świetnie uzupełnia potrawy na zimno, np. sery, twarogi, sałatki, bruschetta, ale także można na nich gotować i smażyć, np. makarony, ryby, mięsa.
aktualności